Nova saznanja iz oblasti terapije raka – Medicinski Univerzitet u Beču

TABELA SADRŽAJA

Kalendar javnog zdravlja obeležava mesec mart kao mesec borbe protiv raka. U skladu sa time, u medijima čitamo brojne članke posvećene ovoj temi. Najučestaliji oblici raka su kod nas i u inostranstvu gotovo identični. Kod muškaraca se na prvom mestu nalazi rak pluća, a kod žena je to rak dojke. Međutim, drugo mesto kod oba pola zauzima rak debelog creva.

Bečki Institut za istraživanje raka, otvoren još davne 1953. godine, je u vrhu svetske onkološke elite. Početkom februara ove godine, na zvaničnoj stranici Medicinskog Univerziteta u Beču, objavljena je vest o novim saznanjima, koja će dati smernice za još bolju i efikasniju borbu protiv raka.

RAK CREVA: GENETSKI PROFIL KAO PROGNOSTIČKI „ALAT“ KOD METASTAZA NA MOZGU

Prema rečima istraživača sa Medicinskog univerziteta, kod jednog do dva procenta obolelih se, u poodmakloj fazi ove bolesti, razviju metastaze na mozgu. Oni su, U zajedničkoj studiji sa američkim Univerzitetom u Južnoj Kaliforniji, uspeli da definišu DNK sekvencu, pomoć koje je moguće postaviti precizniju prognozu o stopi preživljavanja i koja bi u budućnosti mogla da bude značajna kao sredstvo za tačnije utvrđivanje „meta“, na koje će terapija biti usmerena. To bi ujedno omogućilo i vrlo individualan pristup terapiji.  Ova nova saznanja bi, prema rečima jednog od rukovodilaca studije, mogla vrlo lako naći svoju primenu i kod raka pluća i raka dojke, kod kojih su metastaze na mozgu još učestalija pojava. Rezultati ove studije, koja je obuhvatila 70 pacijenata, što je ujedno u svetu do sada najveća okupljena grupa, objavljeni su u renomiranom magazinu „The Pharmacogenomics Journal“.

Originalni članak na engleskom jeziku možete pročitati ovde:  

https://www.meduniwien.ac.at/homepage/1/news-and-topstories/?Fsize=2&tx_ttnews%5Btt_news%5D=6344&cHash=38e2e395d5d9bdd1e9b1c3c360a14463

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da preko naše agencije možete zakazati preventivni pregled ili tražiti drugo lekarsko mišljenje na renomiranim austrijskim klinikama. Za više informacija o zdravstvenim ustanovama i mogućnostima terapije u Austriji pišite nam na office@medhel.at ili pozovite +381 63 388 546

TABELA SADRŽAJA

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze. Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Vodič kroz onkološko lečenje

Saznajte sve bitne informacije o lečenju karcionama na jednom mestu za 3h

SLIČNE OBJAVE

Možda će te i ovo zanimati

Saznajte sve o svom zdravlju za samo 4 sata! Total Body Scan® – vaša najbolja prevencija i sigurnost.
Aparat za protosnko zracenje i zracenje karbonskim jonima u Austriji
Protonsko zračenje i zračenje karbonskim jonima – Nova dimenzija radioterapije u Austriji
Koordinacija lecenja u inostranstvu
Koordinacija lečenja

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

 Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze.
Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Pitanja za 1. posetu onkologu

Unesi svoje podatke i preuzmi besplatnu brošuru.

Pošalji nam svoju priču