Drugo lekarsko mišljenje

TABELA SADRŽAJA

Kompleksnost ljudskog tela ponekad prevazilazi okvire standardne medicine i prakse. Ozbiljni lekari će uvek preporučiti traženje drugog mišljenja pre samog starta lečenja, pogotovo kada se radi o teškim i komplikovanim slučajevima.

Medhel je prvi izbor ukoliko želite drugo mišljenje lekara svetske medicinske elite!

Sarađujemo sa vrhunskim stručnjacima iz najpriznatijih medicinskih centara Austrije. Da bi se oformio kvalitetan onkološki tim, potrebno je okupiti najbolje stručnjake iz oblasti radiologije, nuklearne medicine, hirurgije, onkologije, interne medicine, psihologije, integrativne medicine itd.

Upravo iz tog razloga, iako imamo najveće iskustvo na polju onkologije, u saradnji sa vrlo pažljivo odabranim privatnim i državnim centrima pokrivamo sva polja medicine. 

Lekarski tim će vam dati precizne odgovore na sva pitanja:

  • Da li je vaša dijagnoza tačna?
  • Da li je lečenje koje vami je propisano ispravno i u skladu sa vašim potrebama?
  • Dodatne informacije o  zdravstvenom stanju
  • Da li postoje druge mogućnosti lečenja, koje su bolje i efikasnije od onih koje su vam propisane?

OZBILJNOST, PROFESIONALNOST I KVALITET SU NAM NA PRVOM MESTU.

Postoje razne “vrste drugog mišljenja”. Praksa je pokazala da veći deo populacije pod pojmom “drugog mišljenja” podrazumeva slanje postojećih nalaza putem maila i da, kao povratnu informaciju, očekuje pisanu preporuku za dalje lečenje. Iako to teoretski jeste moguće, smatramo da mišljenja dobijena na ovaj način nemaju stepen kvaliteta koji zadovoljava naše standarde. Iz tog razloga Medhel agencija radi po drugom sistemu.

Traženje drugog mišljenja putem slanja dugih „opisnih e-mailova“, gomile papirologije, i raznih snimaka nije od velike pomoći. Čvrsto verujemo da se kvalitetno drugo mišljenje dobija isključivo ličnim razgovorom, jer je, pored dokumentacije, lični razgovor doktora sa pacijentom suštinski deo osnove za donošenje odluke o daljem lečenju. Pored toga, u toku razgovora se uvek otvore vrlo konkretna pitanja od strane specijaliste, koja su bitna za dalji tok lečenja, a neretko je na licu mesta potrebna i dodatna dijagnostika, kako bi se povećala jasnoća izlazne situacije. Tek nakon obavljene kompletne dijagnostike, ima smisla potražiti konsultaciju sa specijalistom.

Drugo mišljenje u vidu teleradiologije ima smisla kada pacijent iz objektivnih razloga (klinička slika, starost, zakonske regulative, itd.) nije u mogućnosti da lično dođe u Austriju, kao i kada svoje lečenje planira da nastavi u matičnoj zemlji. Međutim, ovo je moguće samo u slučaju da postojeći snimci zadovoljavaju odgovarajući nivo kvaliteta, koji radiološki institut u Austriji proverava u okviru “quality check” procedure. Kvalitet slike zavisi od tri komponente: metoda snimanja, karakteristike opreme i parametara snimanja koje podešava operator skenera. Dakle kvalitet slike nije samostalni faktore već je kombinacija najmanje pet faktora: kontrast, zamagljenje, šum, artefakti i distorzije. Ukoliko nekih od ovih parametara nije optimalan, drugo mišljenje putem teleradiologije nije moguće. 

SLANJE ZAHTEVA ZA DRUGO MEDICINSKO MIŠLJENJE

Da biste uspešno poslali zahtev za drugo medicinsko mišljenje, potrebno je da popunite kontakt formular koji možete pronaći ovde. Nakon interne obrade zahteva, bićete konktaktirani, kako bi Vam izložli opcije i predlog za dalje korake.

Zahvaljujući opciji drugog medicinskog mišljenja pacijentu se pružaju dodatne informacije, na osnovu kojih on sa sigurnošću može da donese odluku o izboru najadekvatnije terapije i daljeg toka svog lečenja. Drugo mišljenje i dodatne informacije su od posebno velikog značaja u slučajevima kada su pacijenti suočeni sa vrlo teškim zdravstvenim stanjima ili su u nedoumici oko izbora najadekvatnije terapije.

POTVRDITE ILI REVIDIRAJTE POSTOJEĆU DIJAGNOZU I NAČIN LEČENJA

Usluga drugog lekarskog mišljenja Vam pruža mogućnost konsultacije sa doktorom-specijalistom u predmetnoj oblasti medicine, kako po pitanju postavljene dijagnoze, tako i po pitanju izabrane terapije Na ovaj način pacijent dobija pristup dodatnim informacijama, kako bi  bio siguran  u izbor najadekvatnije metode lečenja.

Drugo lekarsko mišljenje je najdragoceniji izvor informacija,  kada se pacijent suoči sa težim zdravstvenim problemom ili kada  je izbor odgovarajuće terapije komplikovan.

MEDHEL sarađuje sa najvažnijim, najpoznatijim i najbolje opremljenim klinikama i bolnicama u inostranstvu.

POKRIVAMO SVE OBLASTI MEDICINE, OD DIJAGNOSTIKE, PREKO LEČENJA, PA DO REHABILITACIJE.

TABELA SADRŽAJA

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze. Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Vodič kroz onkološko lečenje

Saznajte sve bitne informacije o lečenju karcionama na jednom mestu za 3h

SLIČNE OBJAVE

Možda će te i ovo zanimati

Saznajte sve o svom zdravlju za samo 4 sata! Total Body Scan® – vaša najbolja prevencija i sigurnost.
Aparat za protosnko zracenje i zracenje karbonskim jonima u Austriji
Protonsko zračenje i zračenje karbonskim jonima – Nova dimenzija radioterapije u Austriji
Koordinacija lecenja u inostranstvu
Koordinacija lečenja

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

 Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze.
Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Pitanja za 1. posetu onkologu

Unesi svoje podatke i preuzmi besplatnu brošuru.

Pošalji nam svoju priču