Sve što ste hteli da znate o lečenju karcinoma dojke u Srbiji i Austriji,  a niste imali koga da pitate 

TABELA SADRŽAJA

Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke,  a u saradnji sa Senološkim udruženjem Srbije i Austrije organizujemo u četvrtak 21.10.2021 i četvrtak 28.10.2021, oba dana u 19:00 h, besplatni info webinar na temu “Lečenje karcinoma dojke u Srbiji i Austriji” za sve žene sa naših prostora, koje su suočene sa dijagnozom kancera dojke i treba da donesu odluku o početku / nastavku svoje terapije, a tragaju za dodatnim opcijama, kao i njihovim porodicama, prijateljima i svima koji su podrška nekome obolelom od karcinoma dojke.

Za webinar 21.10.2021 se možete prijaviti ovde.

Za webinar 28.10.2021 se možete prijaviti ovde

Cilj obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme, a samim tim poveća i stepen izlečenja. Iako karcinom dojke predstavlja vodeći uzrok oboljenja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji, više od 90% bolesnica s rakom dojke može se izlečiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu i ispravno leči. Petogodišnje preživljavanje je u tom slučaju iznosi oko 95%.

U okviru webinara 21.10.2021. (predavač Maja Zakarija) obradićemo teme koje se odnose na: 

  • Prikaz trenutnih hemo-, imuno-, hormonskih i bioloških terapijskih mogućnosti u Srbiji 
  • Dodatne opcije medikalnih terapija u Austriji
  • Hirurške metode u Srbiji i dodatne hirurške opcije u Austriji
  • Primena najnovijih rezultata kliničkih studija u kliničkoj praksi u Austriji

dok ćemo se 28.10.2021., uz LIVE obraćanje Prof. Dr. Dragane Đilas,  fokusirati na:

  • Aktuelni dijagnostički protokoli i mogućnosti u Srbiji 
  • Histopatološku analizu
  • Radioterapiju

Naravno, poslednji deo oba webinara posvećen je vašim anonimnim pitanjima, gde ćete moći da pitate sve što vas je do sada interesovalo a niste imali koga da pitate. Ukoliko Vam je tako prijatnije, pitanja možete poslati unapred, na office@medhel.at i na pitanja će biti odgovoreno u okviru webinara, pri čemu ćete prethodno dobiti obaveštenje da li Vaše pitanja spada u oblast webinara 21.oktobra ili 28.oktobra.

Važno je za sve, vidimo se, svi ste dobrodošli!

O PREDAVAČU I LEKARIMA SARADNICIMA, KOJI SU SVOJIM STRUČNIM INPUTOM DOPRINELI ODRŽAVANJU OVOG WEBINARA:

Prof.Dr. Dragana Đilas

Jedan je od vodećih radiologa u regionu usmerenih na oboljenja dojki, sa preko 20 godina radnog iskustva na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Osnivač je i predsednik Senološkog udruženja Srbije i profesor na Katedri za radiologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Stručno se usavršavala u brojnim gradovima Evrope i Amerike, autor je i koautor brojnih naučnih i stručnih radova, kao i brojnih poglavlja u domaćim i stranim monografijama i udžbenicima. Osnivač je i predavač u Školi za dijagnostiku dojke i interventne procedure u Novom Sadu.

Prof.Dr. Florian Fitzal

Specijalista opšte i visceralne hirurgije i vanredni profesor na medicinskom fakultetu u Beču. U okviru Kliničkog odeljenju za opštu hirurgiju Medicinskog fakulteta pri AKH klinici, vodi odeljenje za hirurgiju dojke, a takođe je zamenik šefa Centra za zdravlje dojke pri Comprehensive Cancer Center Vienna (CCC) u okviru Medicinskog fakulteta pri AKH klinici u Beču. Prof. Fitzal je predsednik Senološkog udruženja Austrije.  Njegov naučni fokus je na onkološkoj hirurgiji dojke, onkoplastičnoj hirurgiji dojke, proveri riziku od lokalnog recidiva pomoću multigenomskih analiza tumora, biopsije sentinel limfnih čvorova i očuvanju dojke nakon preoperativne terapije. 

2019. godine je izabran za učesnika međunarodnog panela St.Gallen Breast Cancer Conference, koji se organizuje svake dve godine i u okviru koga stručnjaci Evrope, USA, Kanade i Azije zajedno obnavljaju i određuju buduće protokoli za lečenje karcinoma dojke, u odnosu na rezultate aktuelnih kliničkih istraživanja. Prof. Fitzal radi kao glavni istraživač nacionalnih i međunarodnih studija prema ICH-GCP, autor je preko 100 publikacija. Prof. Fitzal je član Prezidijuma Austrijske grupe za ispitivanje raka dojke i kolorektalnog karcinoma (vvv.abcsg.at) i Austrijskog društva za senologiju (vvv.senologie.at) od 2010. Godine.

Maja Zakarija, CMTP

Osnivač i direktor agencije MEDHEL, sertifikovani referent u farmaciji (Pharmareferent) i međunarodni koordinator (Certified Medical Travel Professional) u oblasti zdravstenog turizma, sertifikovana od strane GHA, američkog nezavisnog akreditacionog tela.  Proteklih 7 godina je organizovala i koordinirala veliki broj kompleksnih onkoloških lečenja u zdravstvenim ustanovama Austrije za ljude sa prostora Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i iz pacijente iz USA.

TABELA SADRŽAJA

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze. Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Vodič kroz onkološko lečenje

Saznajte sve bitne informacije o lečenju karcionama na jednom mestu za 3h

SLIČNE OBJAVE

Možda će te i ovo zanimati

Saznajte sve o svom zdravlju za samo 4 sata! Total Body Scan® – vaša najbolja prevencija i sigurnost.
Aparat za protosnko zracenje i zracenje karbonskim jonima u Austriji
Protonsko zračenje i zračenje karbonskim jonima – Nova dimenzija radioterapije u Austriji
Koordinacija lecenja u inostranstvu
Koordinacija lečenja

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

 Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze.
Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Pitanja za 1. posetu onkologu

Unesi svoje podatke i preuzmi besplatnu brošuru.

Pošalji nam svoju priču