Sumnja na karcinom prostate. Šta dalje?

TABELA SADRŽAJA

Karcinom prostate je jedan od najčešće dijagnostikovanih malignih tumora kod muškaraca i treći je vodeći uzrok smrti od raka. Kada postoji sumnja na postojanje malignog tumora, potrebno je brzo reagovati, kako bi se u što kraćem vremenu došlo do konkretne dijagnoze. 

Kada nas kontaktiraju klijenti, koji su još u fazi gde im nije potvrđena dijagnoza, ali postoje prve indikacije da se radi o karcinomu prostate, dijagnostički panel standradno podrazumeva: 

  • jedan bolnički dan, u okviru koga se radi biopsija prostate u lokalnoj anesteziji, 
  • PSMA PET CT skener, 
  • MRT male karlice/prostate, 
  • kao i višestruke konsultacije sa lekarskim timom, koji se sastoji od internista,hirurga, onkologa, radioonkologa i ostalih profila, koji klinička slika pacijenta nalaže. 

Histopatološki nalaz po pravilu bude gotov za nekih 5 radnih dana, ukoliko sama vrsta tumora ne zahteva dodatne, specifične analize. Nakon što histopatološki nalaz bude gotov, sledi završni razgovor sa lekarskim timom u okviru koga pacijent dobija preporuku za njega najbolju terapijsku opciju u tom momentu. 

U onkologiji je prva terapija često odlučujuća za ukupan ishod lečenja

Zato je idealno da mišljenje iz inostranstva pribavite pre početka samog lečenja i tako vidite koliko se koncepti poklapaju sa predloženom terapijom kod kuće. Ukoliko se ne poklapaju, još uvek imate vremena da ispitate zašto je to tako i potom donesete najbolju odluku za sebe, baziranu na konkretnim informacijama iz zemlje i inostranstva. Naime, kada se prva terapija “promaši”, nekada je moguće ispraviti, ali često se dešava da je onda svaka sledeća terapija samo “ gašenje požara”, koji se u nekom momentu nažalost razbukta do kraja. A nije moralo da bude tako. 

Ukoliko u lečenje želite da uđete sigurni i svoju odluku bazirate na kompletnim informacijama, na pravom ste mestu. Sa zadovoljstvom ćemo Vas informisati o svim detaljima vezanih za obavljanje dijagnostike i dobijanje terapije u Beču.Relevantnu medicinsku dokumentaciju sa istorijom bolesti možete poslati putem kontakt forme ili nas možete kontaktirati telefonskog poziva na +381 63 388 546.

TABELA SADRŽAJA

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze. Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Vodič kroz onkološko lečenje

Saznajte sve bitne informacije o lečenju karcionama na jednom mestu za 3h

SLIČNE OBJAVE

Možda će te i ovo zanimati

Saznajte sve o svom zdravlju za samo 4 sata! Total Body Scan® – vaša najbolja prevencija i sigurnost.
Aparat za protosnko zracenje i zracenje karbonskim jonima u Austriji
Protonsko zračenje i zračenje karbonskim jonima – Nova dimenzija radioterapije u Austriji
Koordinacija lecenja u inostranstvu
Koordinacija lečenja

Zakaži besplatnu telefonsku konsultaciju

 Prva konsultacija sa nama je potpuno besplatna, bez ikakve obaveze.
Zakažite svoj termin za telefonski već danas.

Pitanja za 1. posetu onkologu

Unesi svoje podatke i preuzmi besplatnu brošuru.

Pošalji nam svoju priču